Навіть не намагайтеся нюхати запах своїх раковин і умивальників - туди може потрапити волосся, залишки їжі, піна від миючого засобу та багато інших "цікавих" елементів. Все це може забити каналізацію. Якщо ви не хочете отримати проблеми, то найкращий варіант – діяти на випередження.

Важливо запобігти проблемі, всього лише потрібно дотримуватися дуже простих правил.

Про це розповів один із українських блогерів, який постійно ділиться свіжими лайфгаками у мережі YouTube.

Подвійна раковина, скріншот: YouTube
Подвійна раковина, скріншот: YouTube

Що заборонено викидати у каналізацію

Жири та олії. Саме це найчастіше стає причиною засмічення в кухонних раковинах. Такі речовини утворюють щільні липкі грудки в дренажних трубах, перешкоджаючи проходженню чогось.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Кавова гуща. Частинки кави не розчиняються у воді та згодом накопичуються у трубопроводах, викликаючи серйозну закупорку.

Брудний посуд, скріншот: YouTube
Брудний посуд, скріншот: YouTube

Котячий туалетний наповнювач, що змивається. Не завжди обіцянка з реклами працює, тому краще утилізувати наповнювач іншим чином.

Паперові рушники та ватні тампони . Хоча ці предмети є біорозкладними, це не означає, що вони розчиняться, як тільки потраплять у раковину. Через свої абсорбуючі властивості ці предмети — винуватці засмічення трубопроводів.

Наклейки з продуктів. Те, що приклеєно на банани та інші фрукти та овочі, не повинно потрапляти у каналізацію. Зазвичай такі наклейки виготовляються із пластику і, отже, не піддаються біологічному розкладанню.

Нагадаємо, щоб було смачно і нічого не зіпсувалося: де краще зберігати домашню консервацію.

Раніше повідомлялося, ви не врятуєте свій диван: чому не можна відрізати нігті коту і як це може погіршити здоров'я пушистика.

Також, господарське мило та сода замінять 1000 магазинних засобів для збирання: лайфхак від досвідчених господарок.