Варення не можна назвати абсолютно здоровим та корисним продуктом через підвищений вміст цукру. Однак деякі різновиди цих ласощів можуть принести чимало користі організму особливо в осінньо-зимовий період.

Фахівці розповіли, яке варення вважається щитом від інфекцій та природним антибіотиком.

Варення з обліпихи, кадр з відео
Варення з обліпихи, кадр з відео

За відсутності індивідуальних протипоказань та в помірній кількості варення з обліпихи стане вкрай корисним в осінньо-зимовий період. Такий десерт матиме антибактеріальні властивості й може підвищити захист організму в сезон інфекцій.

Малинове варення порадує не лише смаком, а й цілим набором корисних властивостей. По-перше, воно допомагає організму у боротьбі з ГРВІ, знижує жар і знімає озноб. По суті, варення з малини – це природний антибіотик, що сприяє швидкому відновленню організму.

Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу Експерт назвав 5 міст України, які взимку залишаться без світла
Показати ще

Малиновое варенье, скриншот: YouTube
Малиновое варенье, скриншот: YouTube

Важко переоцінити користь кизилового варення. Воно допомагає нормалізувати кров'яний тиск, а також відновитися після стресу. За словами фахівців, кизил має профілактичні властивості та може знизити ризик серцево-судинних патологій та проблем з кишечником.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цей напій передчасно вас постаріє: кожен ковток "краде" роки молодості.

Також наш портал інформував, краще за будь-який снодійний: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.