Звичайний огірки, які більшість використовує для приготування їжі, також можна застосовувати, як косметичні засоби для догляду за волоссям та шкірою, адже має у складі неймовірно корисні властивості котрі омолоджують, захищають та лікують шкіру

За даними журналу "Експрес", огірок може бути секретним інгредієнтом для здорового волосся і красивої шкіри. Рекомендується використовувати його як засіб для покращення зовнішнього вигляду.

Огірки. Кадр із відео на ютубі
Огірки. Кадр із відео на ютубі

Огірок "лікує".
Засоби по догляду за шкірою, що містять огірок, мають багато переваг для здоров'я та краси. Вони корисні майже для всіх типів шкіри, знімають запалення і знижують чутливість. Заспокійливі властивості огірка частково пояснюються його високим вмістом вологи. Це може допомогти людям з чутливою шкірою. Огірок містить антиоксиданти і має протизапальні властивості, які зменшують почервоніння і запалення.

Зволожувальні властивості огірка.
Огірок - чудовий зволожувач для сухої шкіри. Екстракт огірка заспокоює шкіру і зміцнює природний водний бар'єр. В результаті шкіра стає м'якою і зволоженою.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології
Показати ще

Засоби від прищів.
Також він діє як природний очищувач у догляді за шкірою. Запобігає закупорюванню пор, видаляє відмерлі клітини шкіри та шкірне сало. Все це допомагає регенерувати шкіру і запобігає появі акне.

Домашня маска з огірком. Кадр із відео на ютубі
Домашня маска з огірком. Кадр із відео на ютубі

Огірок - як антиоксидант.
Огірок має антиоксидантні властивості та ідеально підходить для боротьби з вільними радикалами - нестабільними молекулами кисню. Вільні радикали піддають шкіру стресу і викликають зморшки, плями і нерівномірний тон шкіри. Огірок робить обличчя яскравішим. Він розгладжує зморшки і сповільнює втрату колагену, таким чином стираючи ознаки старіння на обличчі.

Вітаміни краси котрі містяться в огірку.
Вітамін К в огірку покращує кровообіг і зменшує набряки. У той же час вітаміни С і Е освітлюють шкіру і згладжують плями.

Огірок корисний для волосся.
Він робить волосся здоровим і блискучим. Вітамін К підтримує ріст волосся і покращує здоров'я шкіри голови, кровообіг і стан живлення волосяних фолікулів. Робить волосся блискучим і шовковистим.

Тож з огірка можна робити як маску, натираючи чи вичавлюючи його, або додавати у косметичні засоби.

Деякі салата скоро стануть недосяжними для багатьох українців, деталі на Знай.ua.

Супермаркети оновили ціни на салати і овочі.

Як правильно мити баклажани, щоб вони не гірчили, дізнайтеся більше у Знай.ua.