Догляд за півонії на початку вересня є одним із ключових перед зимою: тому, що рослині потрібно правильно увійти в холодну пору.

Ранній вересень – ідеальна пора для пересадки півонії. Якщо пересадити його правильно, до перших холодів пересаджена рослина вже пустить коріння.

А наступного року дасть неймовірний приріст. Пересаджувати півонія щороку не потрібно, його ідеальний період перебування на одному місці – 5-6 років. Якщо термін ще не минув, а квітів на кущі майже немає, то квітку теж потрібно терміново пересадити. Недостатнє цвітіння може відбуватися через кілька факторів, але частіше це несприятливі умови, або догляд.

Для пересадки рослини потрібно правильно вибрати ділянку. Саме від місця, де росте півонія, в основному залежить цвітіння та зростання рослини. Місце має бути сонячним, але щоб сонце світило лише до обіду. Рослина не любить місця, де мало світла. Без сонця цвітіння буде неживим і в невеликій кількості. Крім того, для півонії не підходить місце з вітрами, протягами, зайвою вологою.

Популярні новини зараз
Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Півонії. Фото: скрін відео

Перед посадкою потрібно за тиждень викопати яму, щоб у ній осів грунт. Як тільки доведеться пора викопувати кущ, перед цим його потрібно полити водою. Якщо ґрунт буде досить вологий, шанси травмувати коріння мінімальні. Пошкоджені та травмовані частини кореня слід видалити. Сам корінь слід розділити на кілька частин, в одній щоб було 3-5 бруньок.

Розділений корінь для посадки. Фото: скрін відео

Відстань між низькорослими півонями повинна становити 80 сантиметрів, для високорослих краще відстань не менше 1 метра. Кущ потрібно поставити в яму, засипати та утрамбувати землю. Потім слід добре полити. Наступного року є величезний шанс милуватися пишним кольором півонії на новому місці.

Нагадаємо, що увагу на баклажани та помідори: городникам підказали, після чого не можна садити часник.

Раніше ми повідомляли, що гілки будуть без смородини: які помилки ви могли припуститися і залишитися без урожаю ягід.

Також стало відомо, що грядки не повинні бути порожніми: що можна посадити на городі в серпні, щоб отримати другий урожай.