Не вся риба, що з'являється на полицях українських магазинів, однаково безпечна для здоров'я. У сюжеті каналу 1+1 йдеться про те, що деякі популярні види риби можуть містити небезпечні речовини, через які їх краще уникати.

Одним із таких видів є пангасіус. Це риба, яку часто можна побачити в асортименті українських супермаркетів у вигляді філе або стейків. Проте її походження може насторожити. Пангасіус виловлюється в річці Меконг, що протікає в Індокитаї, зокрема у В'єтнамі. Ця річка, за інформацією фахівців, є однією з найзабрудненіших у світі.

Філе риби. Фото: скрін Youtube
Філе риби. Фото: скрін Youtube
Пангасіус. Фото з вільних джерел

У водах Меконгу можна знайти все: від промислових і фармацевтичних відходів до побутових смітників. Таке забруднення робить пангасіуса потенційно небезпечним для споживання, оскільки риба може накопичувати токсини та шкідливі речовини.

Подібна ситуація й з тиляпією, яка також вважається рибою-сміттярем через те, що водиться в забруднених водах Азії. Її екологічні умови життя роблять цей вид риби менш привабливим для тих, хто дбає про своє здоров'я.

Популярні новини зараз
Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

З іншого боку, більш знайомі нам хек і минтай є безпечнішими варіантами риби. Вони не тільки коштують дешевше, але й виловлюються у значно чистіших водах, тому менш схильні до накопичення шкідливих речовин.

Отже, перед покупкою варто уважно читати інформацію на упаковці та знати походження риби. Це допоможе уникнути неприємних сюрпризів та захистити своє здоров’я.

Нагадаємо, результат вже через 2 місяці: який фрукт допоможе вам отримати гладку шкіру без зморшок

Раніше ми розповідали: і в чай, і в суші: лікарка шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня

Також, три продукти, які руйнують пам'ять: їх не повинно бути в раціоні