Імбир - засіб від проблем зі шлунком. Ця пряність також має користь для здоров’я, про яку довіряють століттями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСире коріння часто нарізають, труть, готують на пару або вичавлюють із соку та використовують для приготування їжі або чаю
Висушений і подрібнений імбир також є популярною добавкою. Імбирну олію можна приймати всередину або застосовувати місцево.
Чим саме корисний імбир?
Імбир має багато доведених переваг для здоров’я.
Це джерело біоактивних сполук, таких як гінгерол і шогаол, які мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Відомо, що лікує нудоту, та полегшує менструальний біль, знімає скутість і покращує функції, пов’язані з артритом.
Покращення балансу цукру в крові також покращує метаболічний стан
Янг додала, що імбир також підтримує травлення та імунну функцію.
Вживання імбиру покращує травлення, зменшує здуття живота та допомагає захистити ваше тіло від інфекцій і хвороб
Рослина також може покращити здоров’я серця, підтримувати когнітивні функції та пам’ять, а також полегшити дискомфорт завдяки своїм аналгетичним властивостям, які зменшують болі в м’язах, також, що не менш важливо рослина є природним афродизіаком.
Чи можна їсти імбир щодня?
Гастроентеролог Джеймі Берінг зазначає, що наразі не існує стандартної рекомендованої норми споживання імбиру, як правило, рекомендується вживати не більше 4 грамів імбиру на день.
"Вагітним жінкам не рекомендується вживати більше 1 грама імбиру на день, а дітям до 2 років – не вживати його.
Дорослі, які споживають більше 4 грамів імбиру на день, можуть відчувати шлунково-кишкові проблеми, такі як рефлюкс, печія та діарея", - зазначає Янг.
Крім того, якщо ви споживаєте занадто багато імбиру, це може мати ефект розрідження крові, але якщо ви споживаєте занадто мало імбиру, він може несприятливо взаємодіяти з деякими ліками.
Рецепт малинового варення, без варіння,
Як можна швидко і назавжди
Рецепт кисло-солодкого соусу,