Бур'ян- це рослина котрої дуже важко позбутися, та котра пригнічує врожайність на городі, то ж як його знищити?

Існує багато методів як можна збільшити врожайність та знищети бур'яни, але зараз відомий справді дієвий метод, що для цього потрібно.

Як зазначають агрономи потрібно використовувати сидерати, які варто висівати восени після збору врожаю для підвищення врожайності та боротьби з бур'янами. Рослини-сидерати справді чудово впливають на ґрунт. Вони збільшують родючість, борються з хвороботворними мікроорганізмами і пригнічують ріст бур'янів. При посіві насіння вибирайте холодостійкі рослини. Фахівці кажуть, що це гірчиця, овес, жито, вика, люпин, ріпак і фацелія. Важливо не сіяти одне й те саме сімейство рослин на одному полі більше одного разу поспіль. Наприклад, після капусти не можна сіяти ріпак, гірчицю та інші хрестоцвіті. Строк сівби визначається місцевими кліматичними та метеорологічними умовами.

Польові роботи, збирання врожаю / фото: Freepik
Польові роботи, збирання врожаю / фото: Freepik

Головне правило – до перших заморозків рослина повинна підрости на 10-15 см. Перед посівом видаліть бур'яни та розпушіть верхній шар ґрунту на 5-7 см. Однак вони рівномірно розподіляються по поверхні поля або в неглибоких і глибоких ямах. Далі потрібно полити грунт, щоб насіння було достатньо вологи для проростання.
Коли розсада стане достатньо зеленою (зазвичай через 6-8 тижнів), виріжте її та закопайте в ґрунт на максимальну глибину 7 см.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще

Людина, яка працює на городі. Фото: youtube
Людина, яка працює на городі. Фото: youtube

Другий варіант – залишити його без зрізу до зими, а навесні отримати готову органічну масу. Як би ви не вирощували сидерати, експерти кажуть, що відновлений родючий ґрунт забезпечить рясний урожай наступного сезону.

Нагадуємо, ціни на огірки знизилися, слід закупитися чи краще почекати.

В Україні з'явилася нова допомога для аграріїв.

Раніше ми повідомляли, якими рослинами варто засаджувати огороди вже зараз, аби здивувати себе сильним врожаєм.