З початком повномасштабного вторгнення, в людей все частіше з'являються тривожні думки.

Хвилювання та занепокоєння - це нормально тоді, коли вони присутні в невеликій кількості. В такому разі організму це не приносить шкоди.

Тривожність
Тривожність

Однак якщо людина тривожиться постійно, то необхідно вжити заходів, аби уникнути негативних наслідків. Надмірна тривожність може спричиняти не лише психічні, а й фізичні хвороби. Американська психотерапевт - Харієт Лернер назвала декілька способів, які допоможуть вийти з тривожного стану.

Не боятися діяти

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Багато людей втрачають можливості розвиватися, створити щось нове. При високій тривожності в голові одразу виникає потік думок, що може статися щось негативне. Не варто прокручувати погані сценарії, а навпаки зрозуміти, що всі відмови та невдачі це досвід, який можна використати в майбутньому.

Віддалена робота. Фото Freepik
Віддалена робота. Фото Freepik

Уникати почуття безглуздості

Частина людей відчувають сором за свої дії. Вони бояться виглядати безглуздо в очах інших. І тому при кожній дії виникають думки: "А що ж про мене подумають інші".

Страх - арт, скріншот: YouTube
Страх - арт, скріншот: YouTube

Щоб не тривожитися з цього приводу, завжди пам'ятайте, що важливим є те, що думаєте про себе ви. Намагайтеся частіше виходити з зони комфорту. Це допоможе частіше проживати ці емоції та мінімізувати почуття безглуздості.

Мотивація

На думку психотерапевта, саме мотивація є ключовим засобом в боротьбі з тривожністю. Якщо людина невпевнена в собі та не усвідомлює всієї глибини проблеми, то з часом вона повертатиметься до вихідного стану.

мотивація
мотивація
ИнфоПоле

Тому, варто не лише думати про наявну проблему, а й робити щось для її подолання.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як дурять багатьох українців: 40-річний чоловік поділився тим, що у 40 виглядати на 20 легко

Раніше портал Знай інформував, під час сварки побажали смерті: потужна "протиотрута" від чорноротих людей

Також наш портал повідомляв, "Золотий час" для тренувань: в якій частині дня краще займатися спортом