Підвищена вологість, відсутність належної вентиляції у житлі можуть призвести до появи харчової молі. Зазвичай личинки з'являються у пакетах та коробках із продуктами. Боротися з цією навалою можна за допомогою спеціальних хімічних засобів, але є більш безпечний та ефективний метод. Про це пише pixelinform.

Покупні засоби можуть допомогти швидко позбутися молі в будинку, але не кожна господиня захоче використати хімію, особливо на кухні. У такому разі на допомогу прийде народніший метод, який працює не менш ефективно.

Міль, кадр із відео
Міль, кадр із відео

У боротьбі з міллю та іншими комахами непогано зарекомендував себе камфорний спирт. Хоч він і призначений для медичних цілей, але зможе врятувати від неприємного "сусідства". При цьому він є абсолютно безпечним для людини.

Кухня, крупи. Фото: Знай.ua
Кухня, крупи. Фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Використовувати камфорний спирт просто: виявивши міль на кухні, потрібно змочити в ньому паперові серветки і розкласти їх на полицях і шафах. Цю процедуру доведеться повторити від 3 до 4 разів протягом 6-10 днів, але результат обов'язково потішить.

Щоб уникнути повторної появи молі, необхідно періодично переглядати запаси сипких продуктів.

Раніше портал Знай повідомляв, маленькі хитрощі для збереження чистоти плити під час готування: заощадять час та сили кожної господині.

Також наш портал інформував, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Крім того, ми писали два інгредієнти і пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.