Одним із найпопулярніших молочних продуктів є сир. Загалом продукт не несе небезпеки і може бути корисним, але є і "але". Зловживання сиром може призвести до довгострокових проблем зі здоров'ям. Про це пише glamour.

Експерти зазначають, що одна безпечна порція сиру становить близько 42 грамів. У день рекомендується з'їдати не більше трьох таких порцій, втім мало хто дотримується цієї норми і споживає набагато більше продукту. Це може призвести до проблем зі здоров'ям.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Збільшення ваги

Кожна порція сиру до 100 додаткових кілокалорій, залежно від типу продукту. Якщо споживати продукт щодня, можна легко набрати зайві кілограми, які не додадуть здоров'я.

Проблеми із ШКТ

Сир, як і будь-який інший молочний продукт, може призвести до проблем зі шлунком, зокрема виникнення газів, здуття живота. Якщо після сиру з'являються неприємні симптоми, їх не слід ігнорувати і потрібно відразу звертатися до лікаря.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Проблеми з серцем

Зловживання сиром із величезною часткою ймовірності може призвести до серцевих захворювань. Це пов'язано з тим, що різні види сирів є багатим джерелом насичених жирів, які можуть призвести до підвищення рівня холестерину.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок.

Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна пити каву при гіпертонії і як кофеїн покращує здоров'я: проблеми із серцем – не про вас.