Відмова від куріння – важливий крок до здорового життя, але позбутися нікотинової залежності нелегко. Допомогти в цьому може правильний раціон харчування. Пропонуємо дізнатися, які продукти здатні зменшити бажання курити.

Молочні продукти

Вживання молока та молочних продуктів може значно знизити потяг до сигарет. Лактоза, яка міститься в молоці, стимулює центр задоволення в мозку. До того ж, після вживання молока смак сигарет стає неприємним, що допомагає уникнути спокуси закурити.

Молоко, фото: Знай.ua
Молоко, фото: Знай.ua

Соки та фрукти

Фруктові соки і самі фрукти багаті на глюкозу, що допомагає знизити потяг до нікотину. Довге жування фруктів, таких як яблука або морква, допомагає зняти нервову напругу, що часто є причиною бажання курити.

М'ясо індички

М'ясо індички містить триптофан, амінокислоту, яка сприяє виробленню серотоніну – гормону задоволення. До того ж, індичка містить нікотинову кислоту, що допомагає компенсувати її дефіцит у курців.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Буженина з індички. Фото: Маггі
Буженина з індички. Фото: Маггі
Буженина з індички. Фото: Маггі

Селера

Селера допомагає відволіктися від думок про сигарети завдяки необхідності ретельного пережовування. Вона також змінює смак сигарет, роблячи їх менш привабливими.

Баклажани

Баклажани багаті на нікотинову кислоту, яка допомагає знизити симптоми нікотинової залежності. Вони також сприяють зняттю стресу і нервової напруги, що часто стають причиною куріння.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Гіркий шоколад

Гіркий шоколад містить глюкозу, яка допомагає справлятися зі стресом, що виникає під час відмови від куріння. Шоколад також зменшує апетит, що важливо для тих, хто боїться набрати вагу після припинення куріння.

Імбир

Імбир може бути корисним у боротьбі з бажанням курити. Невеликий шматочок свіжого імбиру або чай з імбиром, лимоном і медом допоможе розслабитися і зменшити потяг до сигарет.

Нагадаємо, Попити і облитись водою - це ще не все: як рятуються від спеки у найгарячіших точках світу

Раніше ми розповідали, Що буде, якщо їсти морозиво щодня: наслідки не порадують

Також, Вчені назвали три ранкові звички, які шкодять вашому здоров'ю