Пропускати сніданок вранці - це поширена звичка, особливо серед людей, які поспішають на роботу або просто не відчувають голоду вранці. Однак вчені наголошують на важливості цього прийому їжі для підтримки здоров'я.

Сніданок, фото aif
Сніданок, фото aif

Результати досліджень:

  • Дослідження серед добровольців показали, що люди, які регулярно снідають, швидше спалюють калорії протягом дня.
  • Крім того, у тих, хто снідає, рівень глюкози в крові стає нижчим, що зменшує ризик розвитку діабету.
  • Люди, які пропускають сніданок, мають на 87% вищий ризик смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто регулярно їсть вранці.

Це пов'язано з тим, що ранковий прийом їжі допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, запобігає переїданню пізніше і забезпечує організм енергією для продуктивного дня.

Кава перед їжею

Багато людей починають свій день з чашки чорної кави, але британські вчені попереджають, що ця звичка може негативно впливати на здоров'я.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Курс долара кине у розпач: вже затвердили ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Чому кава натщесерце шкідлива

Жінка, яка п'є каву. Фото: depositphotos
Жінка, яка п'є каву. Фото: depositphotos

  1. Чорна кава, випита перед їжею, може підвищити рівень глюкози в крові, що може бути шкідливо для людей з ризиком діабету.
  2. Випивання кави перед сніданком може також збільшувати кислотність шлунку, що може призвести до дискомфорту або проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Треба пити каву після сніданку, щоб уникнути негативних ефектів і зберегти нормальний рівень цукру в крові.

Сік на сніданок

Пакетовані соки здаються зручним варіантом для швидкого сніданку, але вони можуть бути шкідливими для здоров'я.

Шкідливість пакетованих соків:

Абрикосовий сік, фото: Знай.ua
Абрикосовий сік, фото: Знай.ua

  • У пакетованих соках немає клітковини, яка важлива для травлення і підтримки стабільного рівня цукру в крові.
  • В таких соках міститься багато цукру, що може призвести до різкого підвищення рівня глюкози в крові.
  • Вчені виявили, що вживання солодких соків та напоїв зранку підвищує ризик розвитку діабету на 16%.

Замість пакетованих соків краще вибрати свіжі фрукти, які містять природні цукри разом з клітковиною, вітамінами і антиоксидантами, необхідними для здоров'я.

Нагадаємо, чому пити каву відразу після пробудження – не найкраща ідея: експерт пояснює, коли краще це робити з ранку

Раніше ми писали про те, що любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води

Вам буде цікаво дізнатися жінка "забула" про сніданок, обід та вечерю та схудла на 50 кг: яку методику вона обрала