Для всіх наших дорогих читачів, які знають, що ці вересневі дні все ще будуть проводити на своїй дачній ділянці, або просто доглядають дерева навіть у дворі багатоквартирного будинку, є дуже чудові новини.

Адже осінь – це чудовий період, щоб подбати про сад. Ключовий аспект догляду за рослинами – обрізка.

Один із українських блогерів-дачників розповів, чи можна підстригати дерева восени та з яких треба починати.

Дерева в саду, скріншот: YouTube
Дерева в саду, скріншот: YouTube

Якого місяця восени можна обрізати дерева?

Оптимальним часом для осінньої обрізки є вересень та жовтень, коли активне зростання уповільнюється, але погода ще дозволяє працювати.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Коли восени потрібно обрізати плодові дерева

Плодові дерева восени також піддаються обрізанню. Найкраще проводити цю процедуру після збирання врожаю, у вересні чи на початку жовтня.

Обрізка сприяє формуванню правильної крони, покращує освітлення та вентиляцію крони, а також сприяє щедрішому цвітінню та плодоношенню наступного року.

Обрізка дерева, скріншот: Youtube
Обрізка дерева, скріншот: Youtube

Які дерева підрізають восени?

Плодові дерева: Обрізання плодових дерев восени допомагає покращити їх форму, прибрати сухі та хворі гілки, а також стимулювати наступний рік цвітіння та плодоношення. Це включає яблуні, груші, вишні, сливи та інші.

Декоративні дерева: Багато декоративних дерев можуть бути обрізані в осінній період, щоб надати їм більш акуратної форми, прибрати гілки, що перекриваються, і сприяти кращій вентиляції і проникненню світла в крону.

Деякі чагарники також можуть бути обрізані восени, щоб зміцнити їхню структуру, стимулювати нове зростання та підготувати їх до зими.

Обрізка дерева, скріншот: Youtube
Обрізка дерева, скріншот: Youtube

Хвойні дерева: Деякі хвойні дерева, такі як ялівець, можна обрізати восени, щоб прибрати сухі та пожовклі гілки і надати кроні більш компактну форму.

Дерева з проблемами: Якщо ваші дерева мають проблеми, такі як хворі або пошкоджені гілки, осінь може бути хорошим часом для обрізки з метою усунення цих проблем перед зимою.

Нагадаємо, забудьте про плісняву: кілька простих правил, які вбережуть будинок.

Раніше повідомлялося, що ненависна "апельсинова кірка" зникне назавжди: як боротися з целюлітом - 5 натуральних методів.

Також, як без зусиль відмити посуд від тіста: кухонний лайфхак, який спростить життя.