Коли весь врожай із городу зібрано, залишається питання лише з його зберіганням. Дуже важливо обрати відповідне місце та умови, щоб овочі вижили до початку зими.

Так, викопувати цибулю з грядок краще в суху погоду, при цьому за 10 днів до цього припинити її поливати, щоб вона не згнила. Однак якщо йдуть регулярні дощі, овочі потрібно зібрати якнайшвидше. Так, цибулю після викопування потрібно залишити приблизно на три тижні в місці, що провітрюється, щоб вона висохла.

Цибуля. Фото: Youtube
Цибуля. Фото: Youtube

Найчастіше цибулю на зберігання залишають у льоху, але не у всіх вона є, тому потрібно пошукати інший варіант. Наприклад, комору, де буде сухо та темно. Підходять дерев'яні ящики або пластмасові з отворами, які добре вентилюватимуться з усіх боків.

Картон і поліпропіленові сітки теж підходять, але потрібно дотримуватися правил вентиляції. А ось у мішках або пакетах цибулю точно не можна залишати, так вона почне псуватися.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Крім обрізання цибулі, є ще варіант із плетінням у косички. У такому разі бадилля з голівкою овоча залишають, а прибирають лише зайві листочки. Зі стебла плетемо кіски, а потім підвішуємо їх ближче до стелі.

Раніше ми писали про те, щоб було смачно та нічого не зіпсувалося: де краще зберігати домашню консервацію

Як повідомляв Знай.ua, чотири причини, чому огірки виросли гіркими: як не припуститися помилки на наступний урожай

Також портал Знай.ua писав, що ніколи не їжте кукурудзу ввечері: у чому небезпека улюблених літніх ласощів і кому її точно не можна вживати