Коли вся консервація вже закрита, залишається справа за малим - забезпечити ідеальні умови для її зберігання, адже від цього залежить якість і термін придатності заготівель.

Господиням розповіли, де найкраще зберігати домашню консервацію, щоб вона не зіпсувалась та дочекалася зими. Для цього необов'язково мати підвал або погріб, які все ж таки вважаються ідеальними місцями для банок, можна підібрати інший куточок для зберігання.

Консервація огірків, скріншот: YouTube
Консервація огірків, скріншот: YouTube

Так, консервацію однозначно не рекомендується зберігати за кімнатної температури - на полицях біля радіатора або навпроти вікна, з якого на банки потраплятимуть прямі сонячні промені. Дотримуйтесь температурного режиму, адже +20 градусів – це вже не дуже добре.

Насамперед варто запам'ятати, що домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів. Заготівлі повинні зберігатися за температури від +5 і максимум до +18 градусів.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Консервація, скріншот: YouTube
Консервація, скріншот: YouTube

Якщо ви живете в квартирі, банки можна спокійно залишити в коморі або на утепленому балконі, але з дотриманням температурних норм. Також консервацію залишають у холодильнику.

Також відіграє роль, як саме стоять банки. На нижніх полицях мають бути ті закрутки, які найбільш чутливі до зміни температури, трохи вище, на середніх полицях - мариновані помідори та огірки, різні салати та консервовані з додаванням оцту овочі, а найвищі позиції може спокійно зайняти варення.

Нагадаємо, як легко позбутися герпесу в домашніх умовах: завтрашня зустріч не зачекає

Раніше ми писали про те, як заточити кухонну тертку за допомогою ножа, фольги або викрутки: найефективніші способи

Як повідомляв Знай.ua, господарське мило та сода замінять 1000 магазинних засобів для прибирання: лайфхак від досвідчених господарок