Калина здавна вважалася джерелом корисних вітамінів та мінералів. Наші бабусі збирали ягоди і зберігали їх або робили цілюще варення з ягід.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩо ж буде, якщо регулярно включати до раціону ягоди калини?
Кущ калини вважається корисним від кори до ягід. У народній медицині їй приділяється велика увага не дарма. Вона містить багато вітаміну С. Також у ній містяться життєво важливі мікроелементи: залізо, йод, фосфор тощо.
Сама ягода має гіркуватий смак, багато хто її не любить, але вживати її потрібно. Додавати в чай із медом, наприклад, і вже не буде так неприємно.
При застуді дуже добре допомагає мед із калиною. Також його використовують і при серцевих захворюваннях, гіпертонії, хворобах печінки.
Соком калини можна відбілити шкіри, наприклад, від ластовиння.
Калина як заспокійливий засіб приймається наступним чином: столову ложку ягід заваріть у 200 мл окропу. Випивати по половині склянки двічі на день.
Якщо у вас дефіцит вітамінів, свіжа калина виправить цю справу. З неї можна зробити морс: видавити сік ягід, знадобиться 100 мл. Розбавте його літром води, можна додати цукор. На 3 години залиште наполягати і приймайте охолодженим.
Нагадаємо, що дієтологи розкрили секрет корисної піци: можна їсти і не боятися за фігуру та здоров'я.
Раніше ми повідомляли, що допомагає контролювати вагу: жінки полюблять цей український овоч.
Також стало відомо, що живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.