Щоб сумніви не згризли остаточно, слід переміряти всі речі, які не надягали більше року, або засумнівалися в тому, чи ще знадобляться.

Якщо ви думаєте, що вам знадобляться вицвілі футболки або діряві колготки, ви глибоко помиляєтесь. Ці речі просто мертвим вантажем лежатимуть років зо 5, поки до вас дійде усвідомлення розпрощатися з ними.

Шафа з речами. Фото: скрін youtube
Шафа з речами. Фото: скрін youtube

Отже, викидаємо без жалю:

  • Пожовклі білі футболки.
  • Штани, в яких або стегна здаються товстішими, або сідниці виглядають більш плоскими
  • Одяг у плямах, видалити які неможливо
  • Старі футболки, що залишилися зі студентських років
  • Старі аксесуари: взуття зі зношеними підборами, кросівки, що погано пахнуть
  • Джемпери, що безнадійно вкрилися ковтунцями
  • Білизна, яка нічого не тримає
  • Колготки та шкарпетки з дірками.

Запах від одягу.  Фото: скриншот Youtube
Запах від одягу. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після ретельного "шмону" вмісту шафи, та позбавлення покладів непотрібних речей, у вас точно звільниться декілька поличок. Сміливо можна йти за покупкаи та обновками.

Також можна спробувати два відомих способи це Метод Марі Кондо та Метод FlyLady.

Метод Марі Кондо — це принцип розхламлення одним махом за категоріями (одяг, книги, документи, пам’ятні речі). Основний критерій — відчуття. Речі, на думку Кондо, мають приносити радість. Якщо ви берете річ і не відчуваєте позитивних емоцій — викидайте її.

Одяг. Фото: скрін youtube
Одяг. Фото: скрін youtube

Метод FlyLady — краще менше, але часто, ніж більше, але зрідка. Це принцип щоденного 15-хвилинного прибирання, під час якого ви викидаєте по 27 речей. Ви ставите таймер і що не встигли — переносите на завтра. Це, напевно, найпростіший спосіб позбутися мотлоху без мук вибору. Результат буде помітний не відразу, але й прощатися з речами стане набагато легше.

Нагадаємо, ми писали, що почався кашель? Цей сироп із часнику та меду поставить вас на ноги за пару тижнів.

Як повідомляв "Знай.ua" збереже і гроші, і нерви: як навчитися економити воду, щоб не переплачувати.

Також "Знай.ua" інформував, ви знаєте, чому потрібно їсти диню все літо? 6 властивостей "суперниці" кавуна, які збережуть вам здоров'я.