Влітку нам дається унікальна можливість насититься вітамінами шляхом поїдання свіжих овочів та фруктів.

Звичайно, ціни на них залишають бажати кращого і українці можуть дозволити собі небагато, але знати про користь того, що ми їмо - теж правильне рішення. Сьогодні пропонуємо нашим читачам дізнатися, що ж таїть у собі диня, яка часто виступає суперницею кавуна. Любителі дині іноді навіть вступають у нескінченні полеміки з аматорами кавуна. Ця "війна" така ж вічна, як і у кошатників із собаничками, як і в огірковиків із помідорниками.

Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео
Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео

1. Багата вітамінами

Диня є відмінним джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для здоров'я шкіри та організму в цілому. Вона містить вітамін А, який сприяє підтримці здоров'я шкіри та покращує її еластичність. Крім того, диня багата на вітаміни C і E, які є потужними антиоксидантами, що допомагають боротися з віковими змінами і захищають шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів.

2. Зволожує шкіру

Соковита та водяниста структура дині робить її відмінним засобом для зволоження шкіри. Вона містить велику кількість води, що допомагає підтримувати оптимальний рівень гідратації шкіри. Регулярне вживання дині допоможе зробити шкіру м'якшою, зволоженою та сяючою.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

3. Знижує запалення

Диня містить речовину під назвою бромелайн, яка має протизапальні властивості. Ця речовина допомагає знизити запалення в організмі та зменшити ризик розвитку різних захворювань, таких як артрит та астма.

Диня, скріншот: YouTube
Диня, скріншот: YouTube

4. Підтримує травлення

Диня є добрим джерелом харчових волокон, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я травної системи. Волокна допомагають покращити перистальтику кишечника, запобігають запори та сприяють нормалізації роботи шлунка. Регулярне вживання дині допоможе уникнути проблем із травленням та підтримувати його здоров'я.

5. Зміцнює імунітет

Диня містить вітамін С, який є потужним імуномодулятором. Він зміцнює імунну систему, підвищує опірність організму до інфекційних захворювань і допомагає боротися із застудою. Регулярне вживання дині допоможе підтримувати імунітет на високому рівні.

6. Підтримує зір

Диня містить вітамін А та деякі інші антиоксиданти, які є необхідними для підтримки здоров'я очей. Вони допомагають запобігти розвитку різних очних захворювань, таких як катаракта та вікова дегенерація сітківки. Регулярне вживання дині може сприяти покращенню зору та підтримці його здоров'я на довгі роки.

Диня, скріншот: YouTube
Диня, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що 19 амінокислот і купа вітамінів: навіщо їсти по жмені кедрових горішків регулярно.

Раніше ми повідомляли, що шкоди буде більше ніж користі: які овочі небезпечно вживати щодня, перелік від дієтологів.

Також стало відомо, що жінка навчилася у ведмедів, як правильно їсти, і схудла на 60 кг: клишоногі здивували.