Питання економії турбує багатьох українців, коли приходять платіжки на оплату комунальних послуг, тим більше в умовах війни. Тим, хто хоче менше платити за воду, потрібно знати про деякі нюанси. Вони дозволять зберегти гроші.
Зекономити вийде у споживачів, у яких встановлено робочий лічильник, адже за його відсутності доведеться за фактом платити і за сусідів. Якщо у вас стоїть загальнобудинковий лічильник, спочатку спожиті куби води віднімають у тих, хто має лічильник і передає свідчення, а решту розподіляють між мешканцями.

Лічильники води, фото з вільних джерел
Лічильники води, фото з вільних джерел

Норми враховуються у разі, якщо загальнобудинкового лічильника немає. Наприклад, на одну прописану людину в гуртожитку норма це 4,1 куб. м, у звичайному будинку – 5,78 куб. м.
Щоб не переплачувати, потрібно регулярно та вчасно передавати показання лічильника – з 5 числа до останнього дня місяця. Якщо пропустити цей момент, водоканал нараховуватиме плату за середнім обсягом споживання житла за останній рік.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Крім того, існують елементарні методи економії води, до виконання яких потрібно просто звикнути.
  • полагодьте сантехніку, щоб вода не пропадала дарма
  • контролюйте, щоб з бачка не текла вода
  • встановіть сенсорні насадки на крани, щоб вода текла при наближенні руки або посуду
  • ще один варіант насадки для насичення води киснем, коли напір залишається таким самим, але води йде менше
  • вимикайте воду, коли чистите зуби, голитеся і так далі

Нагадаємо, замість засмаги - сонячний опік: як допомогти собі в домашніх умовах і що робити не можна

Раніше ми писали про те, що улюблена каша і не тільки: які продукти корисно вживати людям з підвищеним тиском

Як повідомляв Знай.ua, від карієсу, грибка і навіть облисіння: лікувальні властивості часнику, про які ми не підозрювали

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще