Сметана – це ніжний молочний продукт, який часто купують у великих кількостях, але не можуть швидко споживати, що призводить до її швидкого псування.

Як зберігати сметану набагато довше? Є простий та ефективний спосіб – заморозити її! Як би це кумедно не звучало, але це працює.

Сметана, скріншот: YouTube
Сметана, скріншот: YouTube

Сметана – це продукт, який одержують, додаючи молочнокислі бактерії до вершків. У результаті вони перетворюють молочний цукор (лактозу) на молочну кислоту, що й надає цьому продукту особливий смак та густу консистенцію.

Як і більшість молочних продуктів, сметану можна заморозити. Цей процес абсолютно не небезпечний Заморожена сметана може зберігатися в морозилці цілих півроку... і при цьому не втратити якість, смак і кисло-молочний аромат. Хоча варто бути готовими до того, що після розморожування сметана стане більш зернистою, втративши гладкість та кремову текстуру.

Популярні новини зараз
Львів'яни другий тиждень отримують воду на 2 години на день: обленерго безсило Обладнання зламалося: в "Укренерго" заявили, що вимкнення світла будуть довшими Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100% Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці
Показати ще

Все через те, що жир і вода поділяються, грудочки можуть бути неприємними на смак і на дотик. Через це потрібно правильно заморожувати та розморожувати сметану.

Сметана, скріншот з відео
Сметана, скріншот з відео

Для заморожування сметани слід дотримуватись наступних кроків:

  • Збити сметану віночком, щоб рівномірно розподілити вологу по всьому об'єму.
  • Зберігати сметану в оригінальній упаковці або перелити у пластиковий або скляний контейнер із герметичною кришкою.
  • Позначте дату на контейнері та помістіть його в морозильну камеру.
  • Для розморожування сметани просто переведіть потрібну кількість сметани в холодильник і залиште на декілька годинників, щоб вона розморозилася.

Через зміну текстури ми не рекомендуємо використовувати заморожену сметану для приготування соусів, дипів або гарнірів до страв. Однак заморожена сметана чудово підходить для рецептів, що передбачають випікання або варіння.

Нагадаємо, для кого кава - заборонений напій: навіть одна філіжанка може вдарити по здоров'ю

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський розповів, чи можна їсти ранні кавуни: "Не може нічого вдіяти"

Знай.uа писав, чому літнім українцям краще вживати халву - корисні властивості, про які ви не знали