Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Дослідження показали, що може принести чимало користі організму, але деяких людей напій вважається небезпечним. Про це пише ua-vestnik.

Смачний, ароматний і підбадьорливий напій, який називається кавою, має величезну кількість шанувальників по всій планеті. Багато хто споживає його, але навіть не підозрює, що може нашкодити здоров'ю.

Кофе, скріншот: Youtube
Кофе, скріншот: Youtube

Фахівці відзначають, що від кави потрібно відмовитися людям, які страждають від синдрому подразненого кишечника, оскільки напій дратує стінки шлунково-кишкового тракту і може призвести до посилення симптомів.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Також вживати каву не варто тим, хто страждає від глаукоми. Небезпека в тому, що чашка напою може спровокувати внутрішньоочний тиск у людей, які страждають на це захворювання. Кава дає додаткове навантаження на серце, прискорюючи пульс та підвищуючи тиск. Через це його не рекомендується пити людям із порушеннями у роботі серця.

Якщо є порушення сну, то від гарячого напою варто відмовитися.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому літнім українцям краще вживати халву – корисні властивості, про які ви не знали.

Також наш портал інформував, навіть кілька ягід можуть наробити лиха: дієтологи назвали категорії людей, яким небезпечно їсти вишню.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, краще аптечних пігулок: ці доступні та смачні напої допоможуть подолати безсоння.