Як визначити, що картопля гірчитиме ще до моменту готування.

Про це свідчить зелений колір на коренеплодах. Овоч з таким забарвленням краще не вживати у їжу, або хоча б зрізати зелену частину товстим шаром.

Ще однією ознакою можуть бути чорні плями. У такому випадку картоплю слід відразу викидати.

Які причини гіркоти в картоплі

Якщо молода картопля не дозріла, то у такому випадку, як не приготуєш овоч, він все одно матиме характерну гіркуватість. Все тому, що у ньому міститься речовина соланін, яка може викликати отруєння організму.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Надлишок хімії. Найчастіше це буває тоді, коли ви купуєте овочі на ринку.

Неправильне зберігання. А саме тоді, коли картопля тривалий час лежала на світлому місці.

У такому випадку в овочах починають виділятися хімічні речовини алкалоїди, які роблять картоплю гіркою і шкідливою для здоров'я. Тож, її слід зберігати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику.

Нагадаємо, ми писали, що позбавляємося неприємного запаху риби за декілька хвилин: на допомогу прийдуть лимон, сіль та оцет.

Як повідомляв "Знай.ua", корисна шовковиця: чим збагатить організм літня ягода.

Також "Знай.ua" інформував, що приваблює комарів у людях: несподівані результати дослідження.