На Сході шовковицю називають "деревом життя", а плоди шовковиці – "королевою ягід".

У МОЗ радять українцям у літню пору їсти якнайбільше ягід, зокрема, шовковиці, що нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність розвитку атеросклерозу.

Шовковиця. Фото: Youtube
Шовковиця. Фото: Youtube

Людство знає шовковицю кілька тисяч років і знаходить їй найширше застосування. У ягодах шовковиці багато каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, а також мікроелементів, особливо калію, магнію та натрію.

Чим корисна шовковиця і скільки її бажано їсти

Шовковиця має сечогінну та потогінну дію, тому добре бореться з набряками, що робить її корисною для людей із захворюваннями серця та нирок.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Ягоди шовковиці багаті на харчові волокна, за рахунок чого покращується травлення. Також шовковиця допомагає при запорах, проте переїдання ягід може викликати діарею.

Шовковиця. Фото: Youtube
Шорвковиця. Фото: Youtube

Шовковиця допомагає зміцнити імунітет та кісткову тканину, покращити обмін речовин та уповільнити старіння, оскільки в ній міститься антиоксидант ресвератрол.

Корисна вона і при кашлі. Білу шовковицю можна вживати навіть алергікам, оскільки вона рідко викликає алергію.

Протипоказання

Від вживання ягід тут можна відмовитися при загостренні проблем зі шлунком і при діареї. Крім того, через підвищений вміст цукрів шовковицю не рекомендують діабетикам.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що пожалкуєте, що не дізналися цього раніше: як слід зберігати кавун, щоб уникнути отруєння - корисні поради.

Як повідомляв "Знай.ua" налягаємо на черешню, поки є можливість: що буде, якщо з'їдати лише кілька ягід на день.

Також "Знай.ua" інформував, діставайте новорічні іграшки, щоб урятувати врожай: небанальні способи захиститися від птахів.