Кавун вважається найдовгоочікуванішим літнім смаколиком, але через великий об'єм його буває складно з'їсти одразу. З цієї причини люди залишають його "на потім", але не дотримуються правил зберігання, через що зростає ризик отруїтися.

Розрізаний кавун може за короткий термін зіпсуватися, якщо не дотримуватися правил його зберігання. Симптоми отруєння дуже неприємні – біль у животі, нудота, блювання та слабкість, також підвищена температура.

Кавуни. Фото: Facebook
Кавуни. Фото: Facebook

Не можна надовго залишати розрізаний кавун на столі, навіть при кімнатній температурі. Однак найнебезпечніше місце для нього – це вікно, через яке проникають сонячні промені. Ягода в такому разі швидко прокисне та зіпсується.

Також не рекомендується ставити в холодильник кавун без харчової плівки, тому що на нього можуть потрапити сторонні мікроорганізми. Крім того, спробуйте швидко з'їсти смаколик, щоб у ньому не розмножувалися бактерії, а також ретельно мийте перед вживанням. Зберігання більше доби – це вже занадто довго.

Популярні новини зараз
Бази НЛО вже є на Землі: відомий адвокат розкрив їхнє місцезнаходження Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Кавуни в магазині, фото з вільних джерел
Кавуни в магазині, фото з вільних джерел

Якщо перед вами цілий кавун, уникайте перепадів температури, не переносіть його з місця на місце. Також не слід залишати його на сонці чи біля джерел тепла.

Примітно, що митий кавун швидше псується, так що мийте і ріжте його перед трапезою, проте зберігати його в цілому вигляді можна і при кімнатній температурі.

Ще один важливий момент – сусідство з продуктами, що мають сильний запах. Уникайте цього, тому що кавун здатний поглинати їх.

Нагадаємо, ви цього не знали - кому не можна їсти звичні українцям огірки