Від аромату деяких продуктів буває дуже складно позбутися, зокрема, риби. Він в'їдається в кожен куточок кухонних поверхонь, приладів і навіть в руки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРибні страви дуже смачні та мають безліч шанувальників, з цим ніхто не сперечається, але тільки кулінари знають, як нелегко усунути різкий запах після їхнього приготування.
На щастя, існує кілька способів з використанням підручних засобів, які легко допоможуть позбутися запаху риби.
Лимон
Частками лимона можна обробити дошку, де ви обробляли рибу. Він ефективно усуне неприємний запах і додасть свіжого. Однак це варто робити одразу після приготування та миття – просто натерти лимоном поверхню.
Звичайна сіль
Вона знайдеться на кухні у кожної господині. Необхідно до 1 літра води додати 5 столових ложок солі, добре розмішати та промити отриманим розчином дерев'яні поверхні.
Оцет
Якщо ви хочете позбавити неприємного запаху вилки, тарілки, ложки, чашки, вас виручить оцет. Досить просто натерти посуд і промити водою. Однак обирайте саме 9% оцет.
Раніше ми писали про те, що кислота наробить лиха: які предмети та поверхні не можна очищати за допомогою оцту - список
Як повідомляв Знай.ua, доглядають слимаки та равлики - цю проблему можна вирішити надовго: рецепт із гірчиці, які врятує вашу ділянку
Також портал Знай.ua писав, що перестаньте платити за повітря: як почистити конфорки газової плитки, щоб значно заощадити на платіжках