Від аромату деяких продуктів буває дуже складно позбутися, зокрема, риби. Він в'їдається в кожен куточок кухонних поверхонь, приладів і навіть в руки.

Рибні страви дуже смачні та мають безліч шанувальників, з цим ніхто не сперечається, але тільки кулінари знають, як нелегко усунути різкий запах після їхнього приготування.

Чищення риби, фото smak.ua
Чищення риби, фото smak.ua

На щастя, існує кілька способів з використанням підручних засобів, які легко допоможуть позбутися запаху риби.

Лимон

Частками лимона можна обробити дошку, де ви обробляли рибу. Він ефективно усуне неприємний запах і додасть свіжого. Однак це варто робити одразу після приготування та миття – просто натерти лимоном поверхню.

Популярні новини зараз
Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Звичайна сіль

Вона знайдеться на кухні у кожної господині. Необхідно до 1 літра води додати 5 столових ложок солі, добре розмішати та промити отриманим розчином дерев'яні поверхні.

Оцет

Якщо ви хочете позбавити неприємного запаху вилки, тарілки, ложки, чашки, вас виручить оцет. Досить просто натерти посуд і промити водою. Однак обирайте саме 9% оцет.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Раніше ми писали про те, що кислота наробить лиха: які предмети та поверхні не можна очищати за допомогою оцту - список

Як повідомляв Знай.ua, доглядають слимаки та равлики - цю проблему можна вирішити надовго: рецепт із гірчиці, які врятує вашу ділянку

Також портал Знай.ua писав, що перестаньте платити за повітря: як почистити конфорки газової плитки, щоб значно заощадити на платіжках