Комарів особливо приваблюють карбонові кислоти — клас жирних кислот, які містяться в людському поті.

Дослідники визначили хімічні речовини в профілі запаху кожного суб'єкта за допомогою приладу, який може розділити гази, що входять до складу зразка, на складові частини, пише National Geographic.

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Це в чергове підтверджує попередні дослідження, які демонструють подібну перевагу в інших видів комарів. Ми виробляємо ці кислоти в нашому шкірному салі, маслянистому шарі, який захищає нашу шкіру, але вони також утворюються, коли корисні мікроби, що живуть на поверхні шкіри, перетравлюють наші виділення.

Комах також приваблював ацетоїн, який також виробляється шкірними мікробами.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Більшість людей користуються засобами особистої гігієни щодня від шампуню до дезодоранту і мила. І якщо запах тіла може приваблювати комарів, то, можливо, миття або нашарування ароматів на нього може збити їх з пантелику?! Але реальність набагато складніша. На подив дослідників, у деяких випадках миття збільшувало кількість комарів, що свідчить про те, що мило посилювало привабливість людини для комарів.

Нагадаємо, ми писали, що як швидко відмити руки після чищення грибів: досвідчені "мисливці" поділилися секретами.

Як повідомляв "Знай.ua" кислота наробить біди: які предмети та поверхні не можна очищати за допомогою оцту - список.

Також "Знай.ua" інформував, що докучають слимаки та равлики - цю проблему можна вирішити надовго: рецепт із гірчиці, які врятує вашу ділянку.