Не варто думати, що речі у "секондах" купують лише бідні. Часто буває так, що "крутелики" першими забігають на новий завіз товару й збирають кілограми брендових речей. Однак, якщо ви вже читаєте цю новину, то ви хочете позбавитися цього неприємного запаху. І зайві слова нам вже не потрібні.

Важливо розуміти, що це не просто щось "смердюче", а хімічний засіб, який робить речі чистими і "вбиває" всі непотрібні речовини зі шмоток.

Фото: shkolazhizni, секонд-хенд
Фото: shkolazhizni, секонд-хенд

Спеціально для наших читачів ми зібрали найпопулярніші способи позбутися неприємного запаху - вони не заберуть багато грошей і часу (ну може й забере годинку чи двадцять).

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ополіскувач

Найпростіший спосіб - це випрати речі в пральній машині з подвійним ополіскуванням кондиціонером для білизни. Використовуйте подвійну порцію порошку для кращого результату та вибирайте максимально високу температуру (тут залежить від тканини). Цей метод найпростіший, проте діє лише зі слабким запахом.

Добове випробування

Якщо запах сильніший, спробуйте замочити одяг на добу у холодній воді. Для цього наберіть у тазик 10 літрів холодної води, додайте подвійну порцію ополіскувача та помістіть туди одяг. Після цього ще раз випрайте речі звичним для вас способом.

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Спирт

Щоб позбутися запаху із секонд-хенду, можна використовувати нашатирний спирт. Для цього розбавте 25 мл 10% нашатирного спирту в 5 л теплої води та замочіть потрібний одяг.

Якщо у вас синтетичні тканини, замочувати варто на 6-7 годин, якщо це натуральні тканини, вистачить і години. Після цього потрібно випрати одяг у пральній машинці, застосовуючи максимально високі температури. Сушити такий одяг краще також якомога довше на свіжому повітрі.

Оцет

Можна зробити не менш дієвий розчин на основі оцту, солі та соди. Для цього змішайте 100 мл солі, 100 мл оцту та 60 г соди і розчиніть у 10 л гарячої води. Бажано замочувати одяг на 7-8 годин, не більше. Після цього витирайте його, для кращого результату користуйтесь великою кількістю ополіскувача.

Праска. Фото: скрін youtube
Праска. Фото: скрін youtube

Пара з праски

Якщо у вас одяг із натуральних тканин (бавовна або віскоза), можна використовувати ще один простий спосіб на основі водяної пари з праски.

Для цього витирайте необхідну річ, добре висушіть (бажано на свіжому повітрі), а потім випрасуйте її на максимально високій допустимій температурі з сильною подачею пари.

Такий спосіб не вимагає складних дій та додаткових компонентів, проте дуже добре бореться з небажаним запахом, адже він виходить назовні разом із парою та всіма шкідливими речовинами.

Як прибрати запах секонд-хенду з верхнього одягу

Звичайно, перераховані вище способи не підійдуть для верхнього одягу. Якщо ви придбали пальто чи шубу, їх не замочиш у розчині. Однак не варто хвилюватися - позбутися неприємного запаху з об'ємних речей також можливо. Для цього ми підібрали два добрі способи.

Протріть річ губкою із розчином. В основі розчину теж буде нашатирний спирт, поєднаний із рідким милом. Просто розчиніть суміш 1 столової ложки спирту та мила в 200 мл води. Протріть річ губкою і залиште на 6-7 годин у чистому місці.

Не забудьте, що після цього потрібно витерти річ чистою губкою, щоб вивести мило. Потім висушіть її протягом трьох днів на свіжому повітрі, неприємний запах має зникнути.

Шуба, фото: скріншот з відео
Шуба, фото: скріншот з відео

Використовуйте холод

Цей спосіб працює лише за низьких температур. Для цього повісьте необхідний одяг на морозне повітря протягом двох-трьох днів.

Нагадаємо, як ефективно заощадити на електриці у літню спеку: квитанції "схуднуть" вже через тиждень.

Раніше повідомлялося, як замовляти посилки з Aliexpress на Нову Пошту: блогер поділилася лайфгаком.

Також, плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів.