Бувають випадки, коли потрібно випрати речі, а вдома закінчився пральний порошок. Зневірятися і переносити прання не варто, адже знайти вихід із цієї ситуації досить просто. Про це пише pixelinform.

Пральний порошок досить просто замінити іншим засобом, який справиться із завданням не гірше, а може навіть краще. Досвідчені господині назвали одразу три варіанти заміни порошку, які ефективно виведуть забруднення з тканини.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Варіант №1

Прекрасна альтернатива пральному порошку – терте господарське мило. Для початку знадобиться тертка, за допомогою якої потрібно подрібнити мило, а далі в масу потрібно додати трохи рідини та столову ложку соди. Засіб, що вийшов, відправляється в одяг, завантажений в пралку.

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Варіант №2

Засіб для миття посуду може не просто замінити пральний порошок, а й іноді дати кращий результат, наприклад, якщо потрібно вивести жирні плями. Втім, у використанні є нюанси. Наприклад, потрібно переконатися, що засіб є безпечним для тканини, з якої виготовлені речі. Також не варто використовувати багато засобів для миття посуду. Одна чайна ложка – оптимальна "доза", інакше буде надто багато піни.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Варіант №3

Гірчичний порошок може виручити, якщо закінчився засіб для прання речей. Втім, використовувати його потрібно для ручного прання. На літр води потрібно взяти 3 чайні ложки гірчичного порошку. При цьому рідина має бути гарячою, щоб вона розчинилася. Через декілька годинників розчин потрібно розвести новою порцією води і можна розпочинати прання.

Раніше портал Знай повідомляв, два інгредієнти та пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.

Також наш портал інформував, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Крім того, ми писали дешевше і безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах.