Отримання необхідних вітамінів, мінералів та поживних речовин є ключем до здоров'я та хорошого самопочуття. Серед всіх корисних мікроелементів, вітамін Е відіграє особливу роль у житті жінки.

Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"
Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"

Вітамін Е (альфа-токоферол) відомий як "вітамін краси", він одночасно підвищує репродуктивне здоров'я жінок і зберігає шкіру сяючою та свіжою.

Вітамін Е – жиророзчинний вітамін із потужними антиоксидантними властивостями. Він необхідний для правильного функціонування організму і відіграє життєво важливу роль у захисті від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.

Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"
Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"

Натуральними джерелами вітаміну Е є:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • Горіхи та насіння (наприклад, насіння соняшнику або фундук)
  • Олії (наприклад, олія зародків пшениці)
  • Зелень
  • Цільнозернові продукти (наприклад, у деяких збагачених кашах)
  • Авокадо
  • Збагачені молочні продукти

Якщо у вашому раціоні не вистачає вітаміну Е, ви також можете знайти його у вигляді добавок. Не всі форми вітаміну Е однакові, шукайте добавки (або полівітаміни), які містять натуральний вітамін Е (d-альфа-токоферол або d-альфа-токоферилацетат).

Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"
Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"

Вітамін Е позитивно впливає на жіночий організм та може:

  • Поліпшити здоров'я шкіри.
  • Допомогти захистити шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища та зменшити ознаки старіння.
  • Посприяти загоєнню шкіри.
  • Допомогти у когнітивній функції

Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"
Вітамін Е. Фото кадр з "Youtube"

Вітамін Е важливий для здоров'я мозку і може сприяти покращенню навчання та пам'яті. Він допомагає захистити мозок від окислювального стресу, що може відкласти початок вікових когнітивних порушень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, удар по шлунку та серцю: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму.

Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Крім того, ми писали, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок.