Рано чи пізно кожен стикається з необхідністю почистити кросівки, але не всі мають бажання і час робити це вручну. У такому випадку взуття можна закинути в пральну машинку, але важливо дотримуватись кількох простих правил, які допоможуть вберегти як техніку, так і кросівки. Про це пише pixelinform.

Кросівки можна без проблем випрати в пральній машинці, але перед цим доведеться трохи попрацювати руками, щоб підготувати взуття до процесу. Це допоможе зберегти кросівки цілими та не пошкодити пральну.

Як правильно прати кросівки. Фото: скрін youtube
Як правильно прати кросівки. Фото: скрін youtube

Так, для правильного прання слід дотримуватися наступних правил:

  • Потрібно ретельно промити підошву і прибрати засохлі грудки бруду, якщо вони присутні;
  • Витягти шнурки та устілки з взуття;
  • Важливо вибрати правильний режим прання. Температура води має бути не вище 40 градусів, оскільки взуття може розклеїтися. Рекомендується вибирати делікатний режим;

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще
  • Використовувати мінімальну кількість побутової хімії та миючих засобів;
  • Занурити в барабан крім кросівок м'яку ганчірку, яка вбереже і взуття, і пральну машинку від поломок під час віджиму;
  • За раз рекомендується прати не більше 2-3 пар взуття та кожну краще покласти в окремі мішки для прання чи наволочки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не поспішайте викидати: як старі шкарпетки можуть допомогти у побуті, незвичайні лайфхаки.

Також наш портал інформував, натирати більше не буде: хитрі лайфхаки для розтягування тісного взуття навіть з дому виходити не доведеться.

Крім того, ми писали, ідеальний лайфхак, як змусити ноги перестати потіти і смердіти у взутті: врятує від грибка та хвороб.