Курячі яйця доволі популярний продукт на кухні кожної господині. Багато хто любить вживати їх у їжу як самостійний продукт, особливо на сніданок, а також додавати до різноманітних страв. Усі намагаються придбати у магазині свіжі яйця, однак не завжди дата виготовлення на упаковці може співпадати з реальною.

Чи можна перевірити свіжість продукту прямо у магазині?

Насамперед, треба звернути увагу на термін придатності яєць та сам зовнішній вигляд. Це дозволить вам оцінити, чи придатні вони для вживання.

Яйце, фото ivona
Яйце, фото ivona

Колір яєць має бути однорідним, матовим і без плям. Так можна побачити, що продукт несвіжий на початковому етапі.

Але є ще один надійний спосіб перевірки їх на свіжість.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Все, що вам потрібно зробити, це взяти яйце в руку і енергійно потрусити його біля вуха. Якщо ви почуєте свист повітря, сміливо беріть.

Варені яйця. Фото: Youtube
Варені яйця. Фото: Youtube

Якщо ж ви чуєте в яйці звук, що "шльопає", це сигнал того, що яйце давно зберігається в магазині.

Якщо вам треба дізнатись про свіжість яєць вдома, то є один простий та перевірений спосіб. Вам потрібно просто покласти сире яйце у контейнер, наповнений водою. Якщо воно опуститься на дно, то яйце свіже, якщо спливе на поверхню, то ні.

Можна також перевірити яйце на свіжість, розбивши його. Якщо білок залишається поруч із жовтком і не розтікається на всі боки, значить яйце свіже.

Нагадаємо, чим може бути корисною і небезпечною куркума: переваг стільки ж, як і недоліків.