Вважається, що трав'яний чай корисний для здоров'я і загалом так і є, але не без винятків. Медики розповіли, який чай є найшкідливішим для організму. Про це пише портал woman24.

Лікарські рослини привертають до себе чимало уваги, оскільки мають терапевтичні властивості. Втім, деякі з них можуть надавати потенційно несприятливий вплив на організм, зокрема такою рослиною є живокіст.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Чай з живокосту вважається досить небезпечним для організму і його не рекомендується пити людям із хворобами печінки. Такий напій містить багато пірролізидинових алкалоїдів, які можуть спричинити пошкодження органу. Трав'яний чай з листя живокосту також токсично впливає на печінку.

Чайник. Фото: скрін youtube
Чайник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Крім того, дані досліджень вказують на те, що чай із живокосту може провокувати онкологічні захворювання. Ті самі пірролізидинові алкалоїди взаємодіють із печінкою, ушкоджуючи ДНК та провокуючи мутацію клітин.

Втім, вчені досі не вивчили механізми, що лежать в основі негативного впливу живокосту на організм.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, продукти антистрес: дієтологи розповіли, яка їжа може допомогти заспокоїти нерви і прийти до тями.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допоможуть зберегти пишну шевелюру: названі продукти, що захищають від облисіння.