Малина є однією з найсмачніших і найкорисніших літніх ягід, але при цьому може негативно впливати на організм деяких категорій людей. Кому краще утриматися від вживання ягоди, пише woman24.

Дієтологи відзначають, що абсолютно здорова людина може з'їсти на день до 400 г малини без шкоди для організму. Водночас є категорії людей, для яких навіть кілька ягід – заборонений плід.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

Так, малина протипоказана тим, хто має загострення захворювань шлунково-кишкового тракту. Під забороною ягода і тих, хто страждає на проблеми з роботою нирок, адже малина має сечогінний ефект і може посилити навантаження на органи. Також слід пам'ятати, що малина – сильний алерген. Обережними з ягодою потрібно бути людям, які мають намір схуднути, оскільки малина підвищує апетит.

Малина, фото: скріншот з відео
Малина, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Важливо виділити корисні властивості ягоди. Вона містить багато клітковини, а також калію, магнію та міді, які позитивно впливають на нервову систему. Крім того, малина має антисептичний ефект, тому може допомогти організму при застуді.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти антистрес: дієтологи розповіли, яка їжа може допомогти заспокоїти нерви і прийти до тями.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допоможуть зберегти пишну шевелюру: названі продукти, що захищають від облисіння.