Після приготування їжі на плиті залишаються забруднення, які завжди видалити. Втім, господині можуть не витрачати час на миття плити, оскільки є кілька хитрощів, які убережуть від забруднень поверхні. Про це пише pixelinform.

Після приготування їжі буває ліньки витрачати час на миття плити. З часом бруд накопичується і упорядкувати поверхню плити стає справжнім випробуванням. Але все це можна залишити в минулому, якщо скористатися одним із двох лайфхаків.

Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube
Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube

Лайфхак №1

Найпростіший спосіб уникнути забруднень плити під час приготування їжі – скористатися фольгою. Застосовувати її простіше нікуди – просто застелити поверхню плити. При цьому необхідно виділити місця для конфорок. Фольгу доведеться періодично міняти, але мити плиту більше не доведеться.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Лайфхак №2

Багато господинь не знають про цю хитрість, але вона може суттєво спростити життя. Так, необхідно придбати найдешевший вазелін і обробити їм поверхню плити. Можна вибрати окремі ділянки, де постійно утворюється бруд. Якщо при приготуванні їжі плита забруднилася, проходимося по поверхні сухою ганчіркою або серветкою і забруднення відразу видаляється.

Раніше портал Знай повідомляв, як правильно користуватися капсулами для прання, щоб нічого не зламати: прості поради вас врятують.

Також наш портал інформував, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Крім того, ми писали два інгредієнти і пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.