Ми вживаємо їжу щоб утамувати голод та взяти з неї поживні речовини. Втім існують продукти які не тільки не насичують наш організм, а навпаки розпалюють голод. Ці продукти впливають на процеси в організмі, які стимулюють голод.

Незважаючи на те, що яблука містять в собі багато корисних вітамінів, вони можуть сильно впливати на почуття голоду. Особливо це стосується зелених сортів, адже через високий вміст кислот вони дратують слизову оболонку шлунка і посилюють вироблення шлункового соку.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Злакові батончики які звикли вважати продуктом здорового харчування, містять практично таку ж кількість цукру, як шоколад, або солодка газована вода. Саме цукор у батончиках дає заряд енергії, який потім змінюється втомою і підвищеним апетитом. Батончики краще буде замінити на горіхи.

Алкогольні коктейлі так само містять дуже багато цукру, що безпосередньо впливає на апетит. Вживання алкоголю послаблює самоконтроль. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння людина не думає про дієту, починає активніше налягати на шкідливу калорійну їжу та переїдає.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Яєчні білки хоч і корисний для людського організму продукт, проте для насичення їх потрібно з’їсти дуже багато. Якщо яйця є важливою частиною вашого раціону, їжте їх разом із жовтками – вони швидше зроблять вас ситими та збагатять організм поживними речовинами.

Пакетовані соки
Пакетовані соки

Пакетовані соки не мають у своєму складі нічого корисного. А велика кількість цукру у їх складі посилює спрагу та апетит. Краще для вашого здоров'я буде замінити пакетовані соки на свіжі фрукти – завдяки клітковині вони насичують краще, ніж сік.