Багато жінок, бажаючи скинути зайву вагу, сідають на дієту. Контроль раціону це дійсно важливо, але не можна обмежувати себе в юному віці, переконані фахівці.

Вчені з Університету Флориди заявили, що жорсткі дієти у молодому віці здатні підвищити ризик розвитку харчових розладів та алкоголізму у майбутньому. У такому випадку працює правило: чим раніше дитина сяде на дієту, тим небезпечнішому ризику вона себе наражає.

дієта
дієта, pixabay

Такі люди легко можуть захопитися спиртним і почати неправильно харчуватися. Ці висновки було отримано на основі спостережень за 1340 студентами протягом 10 років.

Дослідження вкотре довело, чим керуються молоді дівчата, коли сідають на дієти. Вся причина в суспільстві та масовій культурі, що стрункість – це красиво, а зайву вагу мати соромно, адже він нібито говорить про власну неспроможність та невдачі в житті.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вчені шокували тим, що деякі дівчатка стали серйозно обмежувати себе в їжі вже у 3 роки, але з іншого боку, дорослі люди дійшли цього після 26 років.

"Молодий вік під час початку дієти передбачає великі проблеми у жінок років через 10 після закінчення коледжу. У дівчат, які сідають на дієту в ранньому віці, вже є якісь психологічні проблеми, пов'язані з самоконтролем, які привели до зайвої ваги. А ці проблеми проявляються і при зловживаннях спиртними напоями", - заявила автор дослідження професор психології Памела Кіл.

Дієта, харчування: фото doctorpiter
Дієта, харчування: фото doctorpiter

Нагадаємо, знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть стати причиною різких стрибків тиску

Раніше ми писали про те, що викликає шампунь для волосся ризик розвитку онкології: лікар розповів правду