Сало — це родзинка українського народу... його їдять у будь-яких варіаціях, з будь-якими стравами, проте особливо добре воно "заходить", звичайно ж, разом із зеленою цибулькою та борщем.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСеред численних варіацій – сало свіже та легко засолене вважаються найбільш корисними. Це тим, що при такому способі приготування продукт не піддається термічній обробці, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей.
Тим не менш, слід пам'ятати про обережність: не їжте сало у сирому вигляді у великій кількості. Рекомендована порція становить не більше 50 г за один раз.
Свіже сало містить багато вітамінів, мікроелементів та корисних жирів, що позитивно впливають на здоров'я організму. Серед них: вітаміни A, D (омега-3, омега-6), E, каротин, ретинол, токоферол, селен, кальцій, магній, марганець, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь та залізо.
Чисте сало без м'ясних прожилок вважається найбільш корисним, оскільки в м'ясних частинах можуть бути шкідливі мікроорганізми та бактерії. Щоб їх знищити, сало піддають термічній обробці, наприклад копчення або варіння.
Особливість крижів - світла частина продукту з рожевим відтінком і невеликими м'ясними прожилками - воно відрізняється ніжним смаком і м'якістю, що робить його ідеальним для засолювання. Зазвичай криж нарізують шматочками довжиною до 40 см і товщиною до 8 см.
Нагадаємо, медики назвали справжній "суперфуд": корисний овоч, а коштує набагато дешевше за інших
Як повідомляв "Знай.uа", найнебезпечніші види риби - ні в якому разі не їжте їх: вагітним та дітям особливо уважно
Знай.uа писав, цибульне варення, яке врятує вас від затяжного кашлю: ліки, що не відлякає смаком