Сало — це родзинка українського народу... його їдять у будь-яких варіаціях, з будь-якими стравами, проте особливо добре воно "заходить", звичайно ж, разом із зеленою цибулькою та борщем.

Серед численних варіацій – сало свіже та легко засолене вважаються найбільш корисними. Це тим, що при такому способі приготування продукт не піддається термічній обробці, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Тим не менш, слід пам'ятати про обережність: не їжте сало у сирому вигляді у великій кількості. Рекомендована порція становить не більше 50 г за один раз.

Свіже сало містить багато вітамінів, мікроелементів та корисних жирів, що позитивно впливають на здоров'я організму. Серед них: вітаміни A, D (омега-3, омега-6), E, ​​каротин, ретинол, токоферол, селен, кальцій, магній, марганець, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь та залізо.

Популярні новини зараз
Військову підготовку у школах та вишах скасують: молоді підготували нову альтернативу Думали, квартира ваша? Скоро тисячі українців можуть втратити житло, оформлене за правилами Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС Мобілізації можна не боятися: в Україні знімуть з військового обліку чотири категорії чоловіків
Показати ще

Чисте сало без м'ясних прожилок вважається найбільш корисним, оскільки в м'ясних частинах можуть бути шкідливі мікроорганізми та бактерії. Щоб їх знищити, сало піддають термічній обробці, наприклад копчення або варіння.

Сало на базарі. Фото: Youtube
Сало на базарі. Фото: Youtube

Особливість крижів - світла частина продукту з рожевим відтінком і невеликими м'ясними прожилками - воно відрізняється ніжним смаком і м'якістю, що робить його ідеальним для засолювання. Зазвичай криж нарізують шматочками довжиною до 40 см і товщиною до 8 см.

Нагадаємо, медики назвали справжній "суперфуд": корисний овоч, а коштує набагато дешевше за інших

Як повідомляв "Знай.uа", найнебезпечніші види риби - ні в якому разі не їжте їх: вагітним та дітям особливо уважно

Знай.uа писав, цибульне варення, яке врятує вас від затяжного кашлю: ліки, що не відлякає смаком