Ми користуємося холодильником щодня - цей "диво-апарат" дозволяє зберігатися частини наших продуктів набагато довше, ніж за кімнатної температури.

Однак варто врахувати, що низка того, що ми кладемо в холод, і зовсім не повинно там опинитися... бо ми, таким чином, робимо тільки гірше. Наприклад, помідори – вони втрачають свій смак, стають м'якими та втрачають текстуру. А ще картопля — краще залишити її у темному прохолодному місці, де циркулює повітря.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Не слід зберігати цибулю та часник у холодильнику. Вони можуть поглинати вологу, ставати м'якими і з часом і можуть обрости пліснявою. Огірки — це теж продукт, якому потрібно приділити прохолодне, сухе місце, ніж бути свідками того, як вони стають гіркими та жовтими.

Банани та авокадо краще тримати при кімнатній температурі до дозрівання. Цитрусові, диня та ананас при дії холоду можуть втратити смак і текстуру, тому тримайте їх за кімнатної температури.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Вологість і холод шкодять хлібобулочним виробам, які, таким чином, черствіють і сохнуть набагато швидше. Мед кристалізується, а гострі соуси втрачають смак та консистенцію при холодному зберіганні.

Кетчуп, гірчиця та соєвий соус, здавалося б, те, що постійно лежить у нас на дверних полицях, можуть втратити смак через заморожування. Але це стосується лише тих випадків, якщо вони опинилися в холоді, перш ніж ви їх відкрили.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Рослинні олії згущуються і каламутніють у холодильнику. Зберігайте їх у прохолодному, темному місці, далеко від прямих сонячних променів та тепла. Арахісова паста стає жорсткою і непридатною для намазування, кава — може насититися вологою і погано вплинути на інші запахи в холодильнику.

Нагадаємо, доступний і неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя

Як повідомляв "Знай.uа", для зубів, пам'яті та травлення: чому яблука мають бути в раціоні кожної людини

Знай.ua писав, можуть погіршити самопочуття: які продукти категорично не можна їсти при застуді