Яблука – одні з найпопулярніших фруктів і зовсім не дарма, адже вони не тільки смачні, але й мають безліч корисних властивостей, про які знають далеко не всі. Експерти пояснили, чому яблука мають бути в раціоні людини та як вони можуть вплинути на організм.

Фахівці заявляють, що яблука, крім відмінних смакових якостей, мають неймовірно велику кількість корисних властивостей. Наприклад, вони можуть знизити ризик онкологічних захворювань, покращити роботу корисних бактерій у кишечнику.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Регулярне вживання яблук сприяє очищенню зубів, а також допомагає зміцнити пам'ять та знижує ймовірність розвитку хвороби Паркінсона. Позитивний вплив фрукт має на серце, а також імунну систему.

Привести в норму холестерин також можуть допомогти яблука, а ще вони забезпечують безперебійну роботу кишківника, покращуючи травлення. За словами експертів, додавши до раціону яблука можна позбутися синдрому роздратованого кишечника.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Ще один плюс цього фрукта – доступність. У сезон їх можна споживати безкоштовно, зірвавши у власному саду, а решту року їх можна купувати.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть спричинити різкі стрибки тиску.

Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.