Під час застуди дуже важливо контролювати раціон харчування, оскільки деякі продукти можуть негативно вплинути на самопочуття хворого та посилити симптоми. Про це повідомляє інформаційний портал novosti24.

Коли людина застудилася, то краще подумати про тимчасову зміну раціону харчування. Фахівці рекомендують збільшити кількість білка, вітамінів, макро- та мікроелементів та відмовитися від жирної їжі.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Занадто засмажені продукти, особливо у великій кількості рослинної олії, украй не рекомендуються до вживання під час застуди. Вони можуть спровокувати розвиток запалення в організмі.

При застуді не варто балувати себе солодощами, оскільки цукор здатний негативно вплинути на активність лейкоцитів, які борються з бактеріями та вірусами. Солодощі також улюблена їжа шкідливих бактерій, тому є ризик розвитку запалень у ротовій порожнині та кишечнику.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Холодильник. Фото: скріншот youtube
Холодильник. Фото: скріншот youtube

Не варто вживати кисломолочні продукти, адже вони можуть посилити один із найнеприємніших симптомів - нежить. Якщо у хворого вологий кашель, то і він посилюватиметься, оскільки ці продукти сприяють утворенню додаткового слизу.

Обережніше слід бути з медом, який часто їдять при застуді. Ослаблений організм може непередбачено відреагувати на нього, особливо якщо людина схильна до алергії.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть спричинити різкі стрибки тиску.

Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.

Крім того, ми писали, як знизити ризик захворювань серця: допоможе лише одна елементарна вправа.