Під час застуди дуже важливо контролювати раціон харчування, оскільки деякі продукти можуть негативно вплинути на самопочуття хворого та посилити симптоми. Про це повідомляє інформаційний портал novosti24.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКоли людина застудилася, то краще подумати про тимчасову зміну раціону харчування. Фахівці рекомендують збільшити кількість білка, вітамінів, макро- та мікроелементів та відмовитися від жирної їжі.
Занадто засмажені продукти, особливо у великій кількості рослинної олії, украй не рекомендуються до вживання під час застуди. Вони можуть спровокувати розвиток запалення в організмі.
При застуді не варто балувати себе солодощами, оскільки цукор здатний негативно вплинути на активність лейкоцитів, які борються з бактеріями та вірусами. Солодощі також улюблена їжа шкідливих бактерій, тому є ризик розвитку запалень у ротовій порожнині та кишечнику.
Не варто вживати кисломолочні продукти, адже вони можуть посилити один із найнеприємніших симптомів - нежить. Якщо у хворого вологий кашель, то і він посилюватиметься, оскільки ці продукти сприяють утворенню додаткового слизу.
Обережніше слід бути з медом, який часто їдять при застуді. Ослаблений організм може непередбачено відреагувати на нього, особливо якщо людина схильна до алергії.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть спричинити різкі стрибки тиску.
Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.
Крім того, ми писали, як знизити ризик захворювань серця: допоможе лише одна елементарна вправа.