Багато хто протягом життя міг помічати, що в якихось умовах спати не завжди виходить якісно, ​​а десь навпаки "спиш як немовля".

Одним із ключових факторів, що визначають якість сну, є "кліматичні" умови у спальні. Видання Sante Plus назвало потрібну температуру повітря для ідеального нічного відпочинку.

Здоровий сон. Фото:Youtube
Здоровий сон. Фото:Youtube

Вам слід розуміти, що коливання температури можуть вплинути на якість вашого сну. Збільшення температури або навіть спекотні, надто спекотні дні можуть негативно вплинути на ваш відпочинок. Вчені з Копенгагенського університету провели спеціальне дослідження. Воно показало, що коли температура повітря сягає 25 градусів, ризик поганого сну зростає у 3,5 рази.

Зверніть увагу, що температура в спальні не повинна перевищувати 19 градусів. За даними Національного інституту сну Франції оптимальна температура для сну в спальні становить від 16 до 18°C.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Здоровий сон, скріншот з відео
Здоровий сон, скріншот з відео

Якщо ви любите холодніші умови для сну, можливо, вам слід переглянути свої звички. Суть у тому, що дуже низька або дуже висока температура може вас "дратувати". Що просто затримує фазу сну.

Нагадаємо, сон та музика несумісні: чому засипати у навушниках шкідливо і до чого це може призвести

Як повідомляв "Знай.uа", серйозні спортивні звички, від яких буде лише гірше: як не загробити себе до старості

Знай.ua писав, чому краще не спати з чоловіком в одному ліжку: вчені довели, що Оля Полякова будує правильний шлюб