Стрибки артеріального тиску може бути спровоковані продуктами харчування, які є у кожному холодильнику і нерідко використовуються щодня. З якою їжею слід поводитися обережно, щоб не боротися з високим тиском, пише портал medicalanswers.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМедики заявляють, що багато продуктів, які вживаються людьми щодня, є джерелами величезної кількості прихованої солі. Надлишок солі в організмі гарантовано призведе до розвитку захворювань, наприклад, гіпертонії, а також негативно вплине на стан судин.
Сіль у великих кількостях порушує водний баланс в організмі і провокує затримку рідини, що збільшує тиск на стінки судин.
Фахівці попереджають, що багато продуктів можуть бути в щоденному раціоні і не справляти враження сильно солоних. Справа в тому, що до смаку таких продуктів швидко звикають і в результаті організм отримує набагато більше солі, ніж потрібно.
Обережними слід бути з кетчупом, заправками для салатів, хлібом, круасанами, вершковим маслом та маргарином, ковбасами та беконом, смаженими стравами, готовими супами та фастфудом.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допоможуть зберегти пишну шевелюру: названо продукти, що захищають від облисіння.
Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.