Захворювання серця є однією з найпоширеніших причин смерті серед населення. Втім, кожен може знизити ризик проблем із серцево-судинною системою і зробити це можна за допомогою лише однієї простої вправи. Про це пише medicalanswers.

Так фахівці стверджують, що виконання віджиму від підлоги може продовжити життя. Дослідження показали, що чим більше віджимань здатна виконати доросла людина за раз, тим нижчий ризик виникнення проблем із серцем.

Віджимання від підлоги. Фото: скрін youtube
Віджимання від підлоги. Фото: скрін youtube

Науково доведено, що ризик серцево-судинних захворювань у чоловіків, які можуть віджатися від статі 40 і більше разів, набагато нижчий, ніж у чоловіків, які виконують до 10 віджимань.

Експерти наголошують, що не всі можуть подужати кілька десятків віджимань, але в один момент цього робити не варто. Потрібно зосередитись на тій цифрі, якої вдається досягти, а потім поступово збільшувати кількість віджимань. Також багато залежить і від віку. Наприклад, для середнього чоловіка 65 років від 6 до 16 віджимань буде добрим результатом.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Віджимання від підлоги. Фото: скрін youtube
Віджимання від підлоги. Фото: скрін youtube

Зазначається, що дорослим людям дуже корисно в цілому займатися вправами, що зміцнюють, на всі основні м'язи. Навіть два дні на тиждень буде достатньо. Також хорошим доповненням стане й інша активність: швидка ходьба, їзда велосипедом чи плавання.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допоможуть зберегти пишну шевелюру: названо продукти, що захищають від облисіння.

Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.