Випадання волосся - проблема, з якою нікому не хочеться стикатися і вчені вважають, що є спосіб підвищити шанс збереження пишної шевелюри. Допомогти в цьому питанні можуть деякі продукти, пише інформаційний портал medicalanswers.

Фахівці відзначають, що випадання волосся пов'язане з дефіцитом певних речовин в організмі і кращим вирішенням проблеми буде поповнення цих мікроелементів. Зокрема, це залізо та цинк.

Випадання волосся. Фото: скрін youtube
Випадання волосся. Фото: скрін youtube

Залізо необхідне для достатнього вироблення гемоглобіну, який переносить кисень по організму, що необхідно для росту будь-яких клітин, зокрема волосяних. Цинк не менш важливий, оскільки регулює роботу сальних залоз довкола фолікулів. Цей мікроелемент самостійно організмом не виробляється, тому єдиний спосіб його отримати - вживати добавки чи певні продукти.

Випадіння волосся. Фото: Youtube
Випадіння волосся. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

За словами експертів, м'ясо, яєчний жовток, зерно, сухофрукти та бобові допоможуть заповнити запаси заліза в організмі. Цинк міститься в яловичині, яйцях, молочних продуктах та печінці.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи ці продукти безпечні для здоров'я.

Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.