Багато людей вживають каву щодня, це невід'ємний ритуал, який дарує заряд бадьорості та гарного настрою. Його також часто готують у домашніх умовах, а після заварювання залишається кавова гуща, яку найчастіше змивають у раковину. Виявилося, що так робити не рекомендується.

Кухонна раковина – це перше місце, куди хочуть викинути кавову гущу, адже це найпростіше і поряд з тим місцем, де безпосередньо варять напій. Однак така дія може мати низку неприємних наслідків.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Саме кавова гуща найчастіше засмічує та пошкоджує труби. Вся справа в тому, що вона поступово осідає на стінках, і так як у гущі міститься чимало органічних речовин, утворюються згустки, які прилипають до труби всередині.

У запущених випадках зможе допомогти тільки сантехнік, тому не варто регулярно викидати гущу у раковину. Найкраще місце для її утилізації - це відро для сміття або спеціальна ємність для подібних відпочинків.

Другий варіант - змивати гущу в туалет. Сильний потік води не дозволить її прилипнути до стінок, що запобігатиме засміченню.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Не забувайте, що кавову гущу можна використовувати як скраб для тіла, добрива для рослин та в інших побутових справ.

Нагадаємо, елементарне підживлення для ґрунту та зелені, за потужним бабусиним рецептом: потрібна вода та дріжджі.

Раніше ми писали про те, що багато роблять це неправильно: стоматолог назвав популярні помилки при чищенні зубів

Як повідомляв Знай.ua, користі море, а коштує копійки: навіщо господиням додавати у вазони для квітів корицю.