Медики виділяють чимало продуктів, які не слід їсти на голодний шлунок. Таке перекушування може зіпсувати весь день і навіть підвищити ризик деяких захворювань. Про це повідомляє medikforum.

Експерти рекомендують утриматися від вживання на голодний шлунок випічки з дріжджів, солодких фруктів, солодощів, цитрусових, хурми та часнику. Ці продукти можуть призвести до порушення роботи шлунка і зіпсують весь день. Водночас регулярні "перекушування" такими продуктами загрожують серйозними порушеннями в роботі органів та розвитку захворювань.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Цукерки та солодкі фрукти з'їдені на голодний шлунок призведуть до апатії та втоми, тому цілий день може тягнути на сон. Цитрусові фрукти також краще споживати після їжі, адже вони шкодять слизовій оболонці шлунка і можуть призвести до гастриту.

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Груша або хурма, з'їдені на голодний шлунок, забезпечать вас тяжкістю на цілий день, адже в них високий рівень клітковини. Часник і перець теж під забороною, адже дратують стінки шлунка та жовчний міхур. Не рекомендується споживати навіть страви, в яких вони містяться.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Також наш портал інформував, як знизити високий тиск у домашніх умовах і без ліків: лише одна проста вправа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна пити каву при гіпертонії і як кофеїн покращує здоров'я: проблеми із серцем – не про вас.