На планеті багато людей страждає від підвищеного кров'яного тиску, який супроводжується рядом неприємних симптомів. Повернути тиск у норму можна за допомогою спеціальних препаратів, але є і цікавіший метод, яким поділилися японські медики. Про це пише novamed.

Люди, які страждають від високого кров'яного тиску, можуть полегшити життя за допомогою однієї простої та короткої вправи. Робити його можна і з метою профілактики, причому в день достатньо навіть одного разу.

Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube
Артеріальний тиск. Фото: скрін youtube

Виконується вправа елементарно і не вимагає ніякої спеціальної підготовки або обладнання, тому буде під силу кожному: необхідно скласти долоні перед грудьми і силою стиснути їх. Через десять секунд руки слід розслабити.

Тиск. Фото: скрін youtube
Тиск. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще

За твердженням японських медиків, після вправи людина може відчути полегшення вже за короткий час. Також його рекомендують робити щодня, щоб уникнути стрибків тиску. Втім, слід розуміти, що така практика не зможе замінити професійну медичну допомогу, тому за проблем зі здоров'ям завжди слід звертатися до фахівця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сон та музика несумісні: чому засипати у навушниках шкідливо і до чого це може призвести.

Також наш портал інформував, чи можна пити каву при гіпертонії та як кофеїн покращує здоров'я: проблеми з серцем – не про вас.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.