Біла постільна білизна з часом неминуче почне тьмяніти і втрачати свій свіжий вигляд. Втім, є хитрий лайфхак для прання, який допоможе зберегти білий колір і для цього не знадобиться дорога хімія. Про це пише портал інформаційний apostrophe.

Постільна білизна згодом через використання та численні прання тьмяніє і втрачає свій білий вигляд. Але є метод, який допоможе повернути або зберегти білий колір простирадлом. Для цього знадобиться всього два інгредієнти - сода та оцет.

Заміна постільної білизни, фото minikar
Заміна постільної білизни, фото minikar

Мало хто знає, але харчова сода і оцет мають прекрасні відбілюючі властивості. Перед пранням до миючого засобу слід додати половину склянки соди, а до початку віджиму влити в білизну ще стільки ж оцту. Після прання запах вивітриться, а результат приємно порадує.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Крім того, важливо правильно зберігати постільну білизну, щоб уникнути сірості та жовтих плям. Не рекомендується класти його в пластикові пакети та упаковки, а також періодично провітрювати комоди та шафи. Для зберігання білизни підійдуть бавовняні мішки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, секретний лайфхак для прання, про який знають одиниці: лише один компонент зробить речі м'якшими і видаляє будь-які плями.

Також наш портал інформував, засяє, наче тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.