Почалася і стрімко триває весна... вже минуло більше половини першого місяця, тому незабаром багато українців знову опиняться на городі, щоб посадити улюблені овочі.

Ніхто не відповість на запитання - що може бути краще за свіжий натуральний огірок, вирощений вручну - тому що, відповідь очевидна. Зараз ми постараємося розібратися в тому, який час найкраще підходить для того, щоб засіяти огірки у відкритий ґрунт цієї весни 2023 року.

Огірки, скріншот: Youtube
Огірки, скріншот: Youtube

Оскільки комфортна температура є важливою умовою проростання огірків. Сприятливі дні для посадки огірків у 2023 році: березень - 5, 20, 21, 24-26; квітень - 3, 4, 8, 9, 15, 17, 18, 26, 27; травень - 1, 2, 5-7, 12-15, 19, 20, 23, 24, 27, 28.

Слід мати на увазі, що огірок дуже любить тепло, тому для його успішного розвитку температура повинна бути в межах від +14 до +30°C. Оптимальним періодом для посіву огірка є кінець квітня та травень, коли температура ґрунту стане стабільною та теплою.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Розсада огірків. Фото: Youtube
Розсада огірків. Фото: Youtube

Мінімальні межі температури ґрунту на кілька градусів відрізняються – вони знаходяться в межах 10-12°C. Але несприятливі умови згодом можуть призвести до того, що огірок просто замерзне у ґрунті та загине.

Для правильного посіву огірків слід вибрати відповідну ділянку землі, де їм буде зручно рости на сонці та в захищеному від холодних вітрів місці. Ідеальною підходить ділянка, де торік росли капуста, картопля, цибуля, помідор, перець чи морква. Найгіршим варіантом буде вибір місця, де раніше росли гарбузові культури.

Нагадаємо, найпишніша зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібної кірки.

Як повідомляв "Знай.uа", як правильно садити цибулю: урожай буде розміром з кулак

Знай.uа писав, яке насіння огірків вибрати, щоб урожай було не зупинити: увага на маркування