Білі речі є в гардеробі, багатьох людей, якщо не всі. Такий одяг вимагає особливого підходу і з часом втрачає свій білий вигляд. Відбілити речі можна, використовуючи спеціальну побутову хімію, втім, є й безпечніші засоби, які з великою ймовірністю знайдуться в кожному будинку. Про це пише pixelinform.

Відбілити речі можна бюджетно та ефективно, а головне безпечно, як для людини, так і для самого одягу. Розглянемо чотири найпростіші та найдієвіші способи.

Прання речей, фото takprosto
Прання речей, фото takprosto

Борна кислота

Ідеально підійде для відбілювання бавовняних та синтетичних матеріалів. Спочатку потрібно приготувати розчин: на 2 літри теплої води пару ложок борної кислоти. У ньому потрібно вимочувати речі протягом 2 годин.

Господарське мило та сода

Прекрасно спрацює, якщо білі речі пожовтіли від часу. Застосовувати просто: змочити матеріал, намилити та додати у воду 2 столові ложки соди, а потім замочити на 2 години.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Плями на одязі, фото kloomba
Плями на одязі, фото kloomba

Гірчиця

Дві столові ложки гірчиці розводимо у 2 літрах гарячої води. Речі в цьому розчині слід вимочувати протягом 12 годин, а потім прополоскати та випрати в ручну або пральну машинку. Даний спосіб підійде для плям, що в'їлися.

Перекис

Потрібно взяти по 2 столові ложки перекису водню, нашатирю та харчової соди на 2 літри води. У розчині замочити речі на 3 години, а потім випрати. Цей метод не допоможе зі стійкими плямами, а лише допоможе вибілити речі.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.